Algemeen

Het Wevelgems Harmonieorkest ‘Concordia’ is een ‘jonge’ harmonie uit Wevelgem.

Het orkest is in 2011 ontstaan uit de fusie van drie muziekorkesten: Fanfare ‘Arbeid’ uit Wevelgem, Koninklijke Harmonie ‘De Plicht’ uit Menen en de Koninklijke Harmonie ‘Eigen Schoon’ uit Wevelgem. De naam ‘Concordia’ verwijst naar het eerste orkest binnen de gemeente Wevelgem: fanfare ‘Concordia’. We keren dus, bij wijze van spreken, een hele poos terug naar de geschiedenis.

Het Harmonieorkest bestaat uit een 60-tal muzikanten. Onze dirigent is Norbert Vergalle.

Onze repetities gaan door op vrijdagavond van 20u tot 21u30 in de benedenzaal van het Cultuurcentrum ‘Guldenberg’ van Wevelgem. Speel je zelf ook een (blaas)instrument en wens je samen met ons te musiceren? Dan ben je vanzelfsprekend van harte welkom op één van onze repetities! Voor meer informatie kan je altijd onze dirigent contacteren via dirigent@concordiawevelgem.be.

Missie

Het beschikbaar stellen van een platform waarin amateurmuzikanten zich kunnen ontwikkelen in groepsverband en naar eigen vermogen, zowel muzikaal als sociaal. Kwaliteitsvolle uitvoeringen brengen als resultaat van wekelijkse herhalingen en dit voor een zo ruim mogelijk publiek.

Visie

We vinden het behoud van de blaasmuziek als onderdeel van de plaatselijke cultuurbeleving belangrijk . Er moet mogelijkheid geboden worden tot maximale ontplooiing van álle amateurmusici, de generaties overspannend. Deskundige muzikale leiding , gezag en een ruime dosis sociale vaardigheid bepalen de keuze van dirigent De lat mag al eens hoog gelegd worden maar altijd …

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien